Over mij


Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland reisde als kind mee in Circus Sarrasani.

 

Op 16 jarige leeftijd studeerde ze als jongste klassieke zangleerling aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde in de opera studio, daarna volgde er privé studie bij Diane Forlano in Londen en Amand Hekkers in Den Haag.

Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage.

Muriel is haar carrière gestart als opera zangeres. Enkele hoogte punten zijn: Santuzza in Cavaleria Rusticana,  Eerste Dame in Die Zauberflöte Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev. Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu. Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis. 

Muriel bracht ook een CD uit: "Muriel" met als eerste een  rewritable  cd erbij met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

 

In 2005 heeft Muriel De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht. DNNO werd kreeg een grote subsidie van het FAPK. Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 geproduceerd. Onder regie en de " hertaling " naar het Nederlands van David Prins in een co productie met OperaNu.

 In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats".
Muriel was jurylid in 2017'18'19 voor Dutch Blues Foundation.
In 2019 zong zij  de sopraan partij in MISSA, het ontstaan van Holland, met Marga van Praag van /Musica Extrema /Jan Rot.

In 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht. Nu genaamd VOCALNOTE. 

Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen en tijdens haar studie aan het conservatorium coachte ze al zangers. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Voor het succesvolle programma We Want More sbs6 waar zangers strijden om 100.000 euro mocht Muriel in de vakjury plaats nemen. 

Ze werkt met BN'ers, volkszangers, soulzangers, popzangers, klassieke zangers, jongenssopranen, getalenteerde kinderen, gospelzangers, koren, beginnende talenten en bekende sprekers.

 

Vocalnote en Stem Coach Online organiseren zeer succesvolle workshops en webinars waar combinaties met andere disciplines worden gecombineerd.

Enkele zangers en sprekers door Muriel gecoacht: 

Steffen Morrison, KennyB, Mainstreet, Frans Duijts, Simone Levie. 

Jouw eigen kracht omarmen

BE YOUR OWN VOICE

Wist je dat je stem het meest onderschatte is in impact maken op je klanten, je publiek en je team?
Zorg ervoor dat je enorm veel impact gaat krijgen. Dat mensen je direct gaan vertrouwen. dat jouw stem meteen indruk maakt met wat je zegt en hoe je klink
t!

Jouw stem is jouw meest waardevolle bron waar je je expressie mee uit.